Susamlı Pişi (Yağ Çekemeyen Simit Tadında)
Susamlı Pişi (Yağ Çekemeyen Simit Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyni
- 8-10 kol kadar maydanoz
- 1 çay bardağı beyaz peynir
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tane yumurta
- 2 -2,5 su bardağı kadar un (kontrollü)
- 1 tane kabartma tozu
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Dışı için;
- Su
- Susam
Susamlı Pişi (Yağ Çekemeyen Simit Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak maydanozları ince ince doğrayınız.
- Sonra yoğurma kabınızın içine kaşar peyniri, beyaz peynir, yumurta, yoğurt, maydanozu, kabartma tozunu ek ediniz en son unu denetimli olarak ekleyip ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Sonra hamuru merdane yardımı ile aciniz ve istediğiniz kalınlıkta katıyız.
- Hamurları evvel suya sonra susama bulayıp güzelce kızartınız.
Not: Görüntülü ve daha detaylı tanımları için ınstagram sayfama beklerim.
Susamlı Pişi (Yağ Çekemeyen Simit Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















