Susamlı Patates Kızartması

Susamlı Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patates
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 yemek kaşığı susam

Üzeri için;

  • Bir avuç kıyılmış maydanoz

Susamlı Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri parmak genişliğinde dilimleyelim ,kaynar suda 10-15 dakika haşlayalım.
  2. Patatesleri süzüp kenara alalım.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağ alın üzerine tuz, baharatlar ve susam ekleyip karıştıralım.
  4. Patatesleri tavaya dizelim ve orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  5. Patateslerin altı hafif kızarınca zıt çevirelim ve tıpkı biçimde pişirelim.
  6. İsteğe bağlı sonunda kıyılmış maydanoz serpiştirp afiyetle yiyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏😍.

Susamlı Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon
Portakallı Kahveli Smothie
Lor Peyniri İle Sandwich Ekmeği ( Glutensiz Enfes )
Iced Cinnamon Dolce Latte
Kupta İki Renkli Tatlı
Harire Tatlısı (Mardin)
Hdabla | © 2025 |