Susamlı Kurabiye Tarifi

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı (akı dışı için kullanılacak)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

Üzerine bulamak için:

  • Yumurta akı
  • Pekmez
  • Susam

Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, sirke, yumurta sarısı, pudra şekeri, tuz ve kabartma tozunu alın. Elinizle yağ eriyene kadar karıştırın.
  2. Unu ekleyip, yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın. Yumurta akı, 1 çay kaşığı pekmezi bir kasede karıştırın. Kurabiyeleri evvel yumurta akına, akabinde susama bulayın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelce ısıtılmış 180 °c fanlı fırında denetimli formda pişirin.

Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Ekmeği
Sadrazam Lokumu (Pratik)
Biber Salçası
Atom Kurabiye
Çilekli Güllaç Tarifi Ramazan Aylarının Ve Yazın Lezzetli Tatlısı! (Videolu)
Antep Usulü Baklava
Hdabla | © 2025 |