Susamlı Kurabiye Tarifi
Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı (akı dışı için kullanılacak)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3 su bardağı un
Üzerine bulamak için:
- Yumurta akı
- Pekmez
- Susam
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağ, sirke, yumurta sarısı, pudra şekeri, tuz ve kabartma tozunu alın. Elinizle yağ eriyene kadar karıştırın.
- Unu ekleyip, yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın. Yumurta akı, 1 çay kaşığı pekmezi bir kasede karıştırın. Kurabiyeleri evvel yumurta akına, akabinde susama bulayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Evvelce ısıtılmış 180 °c fanlı fırında denetimli formda pişirin.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









