Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır)
Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvayağ
- 2 yemek kaşığı sirke (üzüm yahut elma sirkesi)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (beyazı dışı için yaklaşık 3 su bardağı un (un markasından farklılık gösterebilir denetimli ekleyelim)
Bulamak için ;
- Ayırdığımız yumurta akı
- Susam
Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un hariç tüm malzemeyi uygun bir kapta karıştırıyoruz ,daha sonra unu azar azar ekleyip hamuru toparlıyoruz.
- Daha sonra biçim verip yumurta akına bulayıp daha sonra susama bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Susamlı Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












