Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı (akı dışına)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yaklaşık 2.5-3 su bardağı un
  • İsteğe nazaran çekirdek içi

Üzerini bulamak için:

  • Yumurta akı
  • Susam

Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki margarin ve öteki gereçler karıştırılır ,yoğrulur.
  2. En son isteğe nazaran çekirdek içi eklenir ,daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
  3. Önce yumurta akına daha sonra da susama bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  4. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
  5. Altı üstü kızarınca fırından çıkarılır.
  6. Bir tanımdan yaklaşık 30 tane çıkıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :).

Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Dünyasi Menü (Körili)
Sarımsaklı Yoğurtlu Kıymalı Karnabahar
Halamın Pastası
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Karaköy Poğaçası
2 Kabakla Kakaolu Nefis Nemli Kek Tarifi
Hdabla | © 2025 |