Susamlı Kurabiye
Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı (akı dışına)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 2.5-3 su bardağı un
- İsteğe nazaran çekirdek içi
Üzerini bulamak için:
- Yumurta akı
- Susam
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki margarin ve öteki gereçler karıştırılır ,yoğrulur.
- En son isteğe nazaran çekirdek içi eklenir ,daha sonra ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
- Önce yumurta akına daha sonra da susama bulanarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- Önceden ısıtılmış 165 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
- Altı üstü kızarınca fırından çıkarılır.
- Bir tanımdan yaklaşık 30 tane çıkıyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :).
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







