Susamlı Kurabiye

Susamlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamur materyalleri;
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un ( lütfen unu denetimli ekleyin)
Batırmak ve bulamak için;
- Susam süt
Susamlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un ve kabartma tozu hariç tüm materyallerinizi güzelce karıştırın.
- Üzerine azar azar unu ve kabartma tozu eleyerek ilave edin yumuşak bir hamur elde edin (yoğurma süreciyle fazla uğraşmayın yoksa elinizin ısısıyla hamur cıvır daha çok un ister kurabiyeniz hoş gelmez )
- Hamurdan küçük modüller koparıp avucunuzun ortasında yuvarlayın.
- Önce süte daha sonra susama bandırıp tepsiye dizin.
- Üzerine bir çay bardağıyla hafif bastırıp form verin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 185 derece fırında kızarana kadar pişirin deneyecek olanlara afiyet olsun 🤗😘.
Susamlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





