Susamlı Fındıklı Tuzlu Kurabiye
Susamlı Fındıklı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr oda ısısında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4.5 su bardağı un
Üzeri için;
- Yarım su bardağı su
- 1 tat kaşığı pekmez
- Kavrulmuş susam
Susamlı Fındıklı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karıştırma kasenin içene sıvı yağ ,oda ısısında tereyağı ,yumurtayı, fındığı ,vanilyayı birlikte güzelce karıştırın .
- Ardından nişasta ve denetimli olarak unu kabartma tozunu ek ederek birlikte kulak göğsü kıvamında olacak biçimde kurabiye hamurunu yoğurun.
- Ardından bir kaseye su pekmez ilave ederek birlikte karıştırın.
- İster kurabiye hamurunu avuç içinde yuvarlayın yada benim üzere dondurma kaşığı yardımıyla biçim verin ve son olarak hamuru evvel pekmezli suya sonradan susama batırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış fansız ayarda 180 derecede 40 dakika denetimli olarak pişirin pişen kurabiyeler soğuduktan sonra servis tabağına bırakın ,ağızda dağılan kurabiyeleri afiyetle tüketin 🙏💐
Not; su bardağı ölçüsü 200ml çay bardağı ölçüsü 100 ml.
Susamlı Fındıklı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









