Susamlı Cevizli Yumuşak Kek

Susamlı Cevizli Yumuşak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1/2 (yarım) su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu+1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 2 çorba kaşığı susam
- kalıbı yağlamak için tereyağı+ 1 kaşık un
Susamlı Cevizli Yumuşak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kalıbı tereyağı ile güzelce yağlayıp, her yerine un serpelim.
- Tabanına susam serpip buzdolabına koyalım.
- Yumurtaları ve şekeri mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpalım.
- Bütün sıvıları katalım ve karıştıralım.
- Un, nişasta ,vanilya ve kabartma tozunu+karbonatı eleyerek yavaş yavaş katalım.
- Biraz daha karıştıralım ve büsbütün karışınca, cevizi ek edelim.
- Spatula ile karıştırıp,yağladığımız kalıba dökelim.
- Kalıbı sertçe yere vurarak hamurun yerleşmesini sağlayalım, üzerine kalan susamı serpelim.
- 170°c de alt-üst fırında 40 dk kadar pişirelim.
- 10-15 dakika soğutup kalıptan çıkaralım.Afiyet olsun.
Susamlı Cevizli Yumuşak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




