Supangleli Tavuk Göğsü

Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

Tavuk göğsü için gereçler ;

  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Supangle için materyaller ;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 100-120 gram bitter&sütlü çikolata

Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 125 gram margarini uygun bir tencereye alıp ettiriyoruz, üzerine elenmiş 1 bardak unu ek ediyoruz.
  2. Unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, dikkat yakmayalım, unun rengini değiştiremeyelim.
  3. Üzerine 1 litre sütümüzü ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynamaya başladığı vakit şekerimizi ilave ediyoruz ve katılaşmaya başlayınca altını kapatıp vanilya ekliyoruz.
  5. Topak topak olursa mikserle biraz daha çırpabilirsiniz.
  6. Hazırladığımız tavuk göğsünü borcama döküyoruz biraz soğutup üst kısmı için supanglesini hazırlıyoruz.
  7. Supanglesi için margarin, vanilya ve çikolata hariç bütün materyalleri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatıyoruz.
  8. Katılaşıp kıvam almaya başlayınca içerisine margarin, çikolata ve vanilyayı ek ediyoruz.
  9. Hazırladığımız supangleyi de biraz soğuttuktan sonra tavuk göğsünün üzerine döküyoruz.
  10. Dilerseniz üstünü kakao ile süsleyebilirsiniz.

Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Atom Kurabiye
Mantar Çorbası
Dağılmayan Sulu Köfte
Çikolatalı Yaz Pastası
Un Kurabiyesi
Bardakta Kadayıflı Muhallebi
Hdabla | © 2025 |