Supangleli Tavuk Göğsü

Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
Tavuk göğsü için gereçler ;
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Supangle için materyaller ;
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yumurta sarısı
- Yarım paket sıvı krema
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- 100-120 gram bitter&sütlü çikolata
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 125 gram margarini uygun bir tencereye alıp ettiriyoruz, üzerine elenmiş 1 bardak unu ek ediyoruz.
- Unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz, dikkat yakmayalım, unun rengini değiştiremeyelim.
- Üzerine 1 litre sütümüzü ekliyoruz kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynamaya başladığı vakit şekerimizi ilave ediyoruz ve katılaşmaya başlayınca altını kapatıp vanilya ekliyoruz.
- Topak topak olursa mikserle biraz daha çırpabilirsiniz.
- Hazırladığımız tavuk göğsünü borcama döküyoruz biraz soğutup üst kısmı için supanglesini hazırlıyoruz.
- Supanglesi için margarin, vanilya ve çikolata hariç bütün materyalleri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatıyoruz.
- Katılaşıp kıvam almaya başlayınca içerisine margarin, çikolata ve vanilyayı ek ediyoruz.
- Hazırladığımız supangleyi de biraz soğuttuktan sonra tavuk göğsünün üzerine döküyoruz.
- Dilerseniz üstünü kakao ile süsleyebilirsiniz.
Supangleli Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



