Supangle (Çikolatalı Puding)

Supangle (Çikolatalı Puding) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tablet bitter çikolata (çok çikolata seviyorsanız 2 tablet de olur)
- 1 bardak buz üzere soğuk su
Supangle (Çikolatalı Puding) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye süt, şeker, nişasta, kakao ve unu ekleyip olağan ateşte kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatıp tereyağını ve çikolatayı da ekleyip güzelce eriyene kadar tekrar karıştırın.
- 10 dakika boyunca orta ara karıştırarak üzerinin kabuk tutmasını engelleyin.
- Soğuk suyu da üzerine ekleyip uygunca karıştırın, homojen bir kıvam alması için düzgünce karışması değerli.
- Pürüzsüz bir kıvam alan supangleyi, kaplara hisse edip soğumaya bırakın.
- Dolapta dinlendirip, dilediğiniz biçimde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Supangle (Çikolatalı Puding) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

