Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 80-100 gram bitter/sütlü çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı buz üzere su
  • 1 paket vanilya

Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, şeker, un, nişasta, kakao ve yumurta sarısını tencereye alıp karıştırın.
  2. Orta ateşte daima karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
  3. Ocağın altını kapatıp, çikolata ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  4. İlk sıcaklığı çıkınca soğuk suyu ekleyin ve mikserle 5 dk çırpın. (bu kısım kıymetli, ipeksi kıvamın sırrı!).
  5. Kaselere paylaştırıp buzdolabında en az 2-3 saat soğutun.

Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Hamburger
Avokadolu Meyveli Kup (Çok Pratik Az Malzemeli)
Nefis Tarhana Çorbası
Mahinur‘un Enfes Antep Fıstığı Ezmesi
Şehriye Çorbası
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |