Supangle

Supangle Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 paket krema
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket nescafe
- 1 su bardağından 1 parmak eksik nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
Ocaktan aldıktan sonra;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 150 gram çikolata
- Vanilya
- 3-4 adet buz
Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ocaktan aldıktan sonraki kısım hariç bütün materyalleri ocakta kıvam alana kadar karıştıralım. Kıvam alıp fokurdamaya başlayan supangleyi kenara alalım.
- Ocaktan aldıktan sonraki materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Buz küplerini ekleyip karıştıralım. Ben 4 tane buz küpü attım yavaş yavaş kıvama nazaran eklerseniz daha yeterli olacaktır (buz yoksa soğuk su ekleyebilirsiniz)
- Soğuyan supangleyi kuplarımıza hisse edelim. Üzerine süslemek için antep fıstığı tozu, fındık kırığı yada çikolata rendeleyebilirsiniz.
- Dolapta durdukça üzeri kabuklaşabilir o yüzden ben streçle kapatıyorum.
Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


