Sup

Sup Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 2 buçuk yemek kaşığı un
  • Yarım paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı fındık

Sup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yumurta sarıları, un, şeker ve kakaoyu koyun.
  2. Karıştırarak 1 su bardağı süt ek edin, gereçler homojen hale gelene kadar ezin.
  3. Daha sonra sütün tamamını katın.
  4. Orta ateşte karıştırarak kaynatın.
  5. Başka bir kapta yumurta aklarını çırparak kar haline getiriniz.
  6. Kakaolu karışımdan 1 kepçe kadar yumurta aklarına dökerek ılıştırınız.
  7. Vanilyayı karışıma katıp karıştırarak 1 taşım daha kaynatınız.
  8. Köpüğünü kaçırmadan yavaşça karıştırdığınız tatlıyı kepçeyle kaselere paylaştırıp, üzerine kıyılmış fındık serperek süsleyin.
  9. İyice soğuduktan sonra buzdolabında bir gece dinlendirin.

Tarifin yapılışını paylaştığım ve tarihini anlattığım görüntüyü @pastry. 30 isimli ınstagram ve tiktok hesaplarımdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Sağlıklı Fındık Kreması
Kısır
Fırında Kızarmış Patatesli Somon Balığı
Bezelye Mezesi
Hdabla | © 2025 |