Sünger Tatlısı

Sünger Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 bardak un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti (opsiyonel)
Sünger Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım daha sonra yoğurt, sıvı yağ ekleyelim biraz daha çırpıp kabartma tozu, vanilya, un ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Biraz daha çırpıp evvelden yağlanmış tepsiye dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim, bir kürdan yardımıyla denetim edebilirsiniz.
- Önemli bir nokta var şerbeti kaynatmıyoruz.
- Şeker ve suyu güzelce karıştırın ve tepsiyi fırından çıkarıp bir iki dakika sonra şerbeti dökelim.
- Kremşanti isteğe bağlı olarak ekleyebilirsiniz tanımda var lakin ben eklemedim.
Afiyet olsun.
Sünger Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

