Sade Kakaolu Kek

Sade Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı fındık kırığı (isteğe bağlı)

Sade Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kakaolu kek hamuru için şeker ve yumurtayı yeterlice çırpalım. (köpürünceye kadar ).
  2. Ardından sıvı materyalleri ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekledikten sonra güzelce çırpalım. Kek hamurumuz hazır.
  4. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamuru dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında denetim ederek yaklaşık 30 dk pişirelim.
  6. Bir kürdan yardımıyla denetim ederek kekimizi fırından çıkaralım. Afiyet olsun.

Sade Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolata Soslu Muhallebi(hepsi ev yapımı)
Sodalı Köfte
Pancar Dolması
Demleme Usulü Domatesli Makarna
Karnabahar Yemeği
Arpa Şehriye Pilavı
Hdabla | © 2025 |