Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk soğan
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Zeytinyağı
  • Kaynamış su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Köfteleri için;

  • 200 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı kısırlık bulgur
  • 1 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Bulamak için;

  • Un

Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak köftelik gereçler bir kaseye alınır. Sarımsak rendelenerek eklenir.
  2. Yoğurulan köfte üzerine streç kapatılarak 15 dk buzdolabında bekletilir.
  3. Bekleyen köftelik harç minik toplar yapılarak un dökülmüş tepsiye konur.
  4. Tepsi sallanarak tüm köftelerin un olması sağlanır.
  5. Not: köfteleri yuvarlarken avcunuzu ortada ıslatırsanız daha rahat yuvarlanır.
  6. Tencereye zeytinyağı ve tereyağ ekleyip üzerine yemeklik doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
  7. Kavrulan soğanların üzerine salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  8. Salça kokusu çıkana kadar kavrulunca üzerine küp küp doğranmış patatesler eklenir. Biraz daha kavrulur.
  9. Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir. Tuz eklenir.
  10. Kaynayan suya köfteler teker teker atılır.
  11. Ara orta karıştırarak kapağı kapalı kısık ateşte patates ve köfteler pişene kadar pişirmeye devam edilir.
  12. Not: köfteleri su kaynamadan atarsanız köfteler dağılır.
  13. Eğer suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz pişene kadar.

Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ganajlı Magnolia
Kuş Yuvası Kurabiyesi
Köfte (Bu Tarife Çocuklar Bayılacak)
Harika Düğün Çorbası
Lotus Cheesecake
Tavuk Sote (Sac Tava Tadında)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet