Sulu Köfte

Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı salça
- Zeytinyağı
- Kaynamış su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Köfteleri için;
- 200 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 1 diş sarımsak
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı toz biber
Bulamak için;
- Un
Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak köftelik gereçler bir kaseye alınır. Sarımsak rendelenerek eklenir.
- Yoğurulan köfte üzerine streç kapatılarak 15 dk buzdolabında bekletilir.
- Bekleyen köftelik harç minik toplar yapılarak un dökülmüş tepsiye konur.
- Tepsi sallanarak tüm köftelerin un olması sağlanır.
- Not: köfteleri yuvarlarken avcunuzu ortada ıslatırsanız daha rahat yuvarlanır.
- Tencereye zeytinyağı ve tereyağ ekleyip üzerine yemeklik doğranmış soğan eklenir ve kavrulur.
- Kavrulan soğanların üzerine salça eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Salça kokusu çıkana kadar kavrulunca üzerine küp küp doğranmış patatesler eklenir. Biraz daha kavrulur.
- Üzerini geçecek kadar kaynar su eklenir. Tuz eklenir.
- Kaynayan suya köfteler teker teker atılır.
- Ara orta karıştırarak kapağı kapalı kısık ateşte patates ve köfteler pişene kadar pişirmeye devam edilir.
- Not: köfteleri su kaynamadan atarsanız köfteler dağılır.
- Eğer suyu azalırsa sıcak su ekleyebilirsiniz pişene kadar.
Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








