Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Mavi haşhaş
- 25 adet ceviz
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 3 4 damla limon suyu
Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetini yapmayla başlayalım. Uygun bir tencereye şeker ve suyu alarak kaynamaya bırakalım kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim 10 dakika daha kaynatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım zira tatlı sıcak şerbet soğuk olacak.
- Hamuru için ise oda sıcaklığındaki margarini kaba alalım sıvı yağ yumurta irmik ve şekeri ekleyip karıştıralım. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ununu denetimi bir formda ekleyin kulak göğsü kıvamında bir hamur olacak.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın daha sonra mavi haşhaşa bulayıp üzerine yarım ceviz batıralım. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
- 180° evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 20dakika hafif renk değiştirene kadar pişirelim.
- Pişen tatlımızın birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbetimizi dökelim ve dinlenmeye alalım yaklaşık 2 3 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Toplamda bu ölçülerden 25 edet çıkıyor. Afiyet olsun 🌸
Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


