Sultan Kebabı

Sultan Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Tavuk göğsü
- Maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
Krep hamuru için;
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- Göz kararı un
- Karabiber
- Tereyağı
Beşamel sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Sultan Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iç harcımız için tavaya sıvı yağ koyarak ocağa alıyoruz ve üzerine küçük küçük doğradığımız soğanı ve tuzu ekleyerek pişirmeye başlıyoruz.
- Tavuklar suyunu çekmeye başlayınca ezdiğimiz sarımsakları ek ediyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz.
- Suyunu çeken tavukların üzerine salça, pul biber ,karabiber ,kimyon ekleyerek bi kaç dk pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz..
- Krep hamurumuz için birinci olarak 2 adet yumurtayı güzelce çırpıyoruz akabinde sütümüzü ekliyoruz sonra unu ekleyip ekleyip akışkan bir hamur elde ediyoruz.
- Önceden ısıtılmış krep tavasında tek tek kremlerimizi yapıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Krep hamurlarımızın içine bir yemek kaşığı dolusu harcımızı koyalım bohça halinde katlayalım fırın tepsisi koyalım.
- Beşamel sosu için küçük bir tencereye ocağa alalım ve bir yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz üzerine unu ekleyip bir kaç dk kavuruyoruz.
- Kavrulan unun üzerine soğuk sütü ekleyip topaklanmaması için çırpıcı ile daima karıştırıyoruz üzerine tuz karabiber ekliyoruz kaynamaya başladıktan sonra bir iki taşım.
- Kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Yaptığımız bohçalarınızın üzerine sürüyoruz ve kaşar peyniri atıp evvelce ısıtılmış fırınımıza gönderiyoruz
🌸🌸Deneyenlere Affiyet Olsun🌸🌸
Sultan Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
