Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı)

Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 adet yemeklik kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- 10 su bardağı su
- Bir avuç temizlenmiş ıspanak
Köftesi için;
- 250 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanakları çöplerini temizleyin ,yıkayıp suyunu süzün ince bir halde doğrayın, kırmızı mercimeği düzgünce yıkayın.
- Kuru soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın ,sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.
- Kabak ,havuç ve patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
- Derin bir tencereye evvel tereyağı ve sıvı yağı koyup ocağa koyun, tereyağı eridikten sonra unu ,doğranmış kuru soğanı, sarımsakları, rendelenmiş patatesi ,kabak ,havuç ve yıkadığınız kırmızı mercimeği, tuzu ve karabiberi ek edip orta ateşte 5 dakika karıştırarak kavurun.
- Ardından üzerlerine 10 su bardağı su ek edip karıştırın ,kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 30 dakika kırmızı mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Bu ortada köfte için kıyma karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın yoğurun ,sonra misket büyüklüğünde kesimler koparıp elinizle yuvarlayın.
- Bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun, üzerine yaptığınız köfteleri ek edip köfteler kızarana kadar açık ateşte pişirin.
- Kızaran köfteleri çorbaya ekleyin akabinde yıkayıp ince doğradığınız ıspanakları ekleyip çorbayı karıştırın ve 15 dakika daha kısık ateşte çorbayı pişirin.
- 15 dakika sonra ocağın altını söndürün çorba servise hazırdır.Afiyet olsun.
Süleymaniye Çorbası (Osmanlı Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
