Sufle
Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay bardağı un
- Bitter yahut sütlü çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Boş bir kaba iki yumurtayı kırın ve üzerine şekeri ekleyin, blenderla uygunca çırpın, şeker eriyip rengi beyaza yakın olunca yağı ve sütü de ekleyip karıştırın.
- Üzerine kakaoyu ,unu ,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin ve bir cins daha çırpın.
- Unu azar azar eklerseniz daha düzgün sonuç alırsınız, akışkan ve çok katı olmayan bir kvamı olması lazım.
- Karışımınız hazır olduğunda 6 adet sufle kasesini yağlayıp karışımı içine yarısını dolduracak halde ekleyin ( yarısından azda koyabilirsiniz ben yarım yarım ayarladım 6 kase çıktı, yarısından fazla koyarsanız pişerken taşıyor ve suya karışıyor) akabinde içine bir iki küp çikolatayı da koyun(isteğe bağlı ben koymadım).
- Ardından tencereye kaseleri yerleştirin ve hepsinin tabanının düz olduğundan emin olun, kaseleri yerleştirdiğimiz tencereye kaselerin dışında yarısına denk gelecek biçimde su doldurun ve orta ateşte kapağı kapalı bir formda 10 -15 dk pişirin.
- Piştikten sonra üzerine pudra şekerini serpebilirsiniz, afiyet olsun.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








