Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 çay bardağı un
  • Bitter yahut sütlü çikolata (isteğe bağlı)

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Boş bir kaba iki yumurtayı kırın ve üzerine şekeri ekleyin, blenderla uygunca çırpın, şeker eriyip rengi beyaza yakın olunca yağı ve sütü de ekleyip karıştırın.
  2. Üzerine kakaoyu ,unu ,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin ve bir cins daha çırpın.
  3. Unu azar azar eklerseniz daha düzgün sonuç alırsınız, akışkan ve çok katı olmayan bir kvamı olması lazım.
  4. Karışımınız hazır olduğunda 6 adet sufle kasesini yağlayıp karışımı içine yarısını dolduracak halde ekleyin ( yarısından azda koyabilirsiniz ben yarım yarım ayarladım 6 kase çıktı, yarısından fazla koyarsanız pişerken taşıyor ve suya karışıyor) akabinde içine bir iki küp çikolatayı da koyun(isteğe bağlı ben koymadım).
  5. Ardından tencereye kaseleri yerleştirin ve hepsinin tabanının düz olduğundan emin olun, kaseleri yerleştirdiğimiz tencereye kaselerin dışında yarısına denk gelecek biçimde su doldurun ve orta ateşte kapağı kapalı bir formda 10 -15 dk pişirin.
  6. Piştikten sonra üzerine pudra şekerini serpebilirsiniz, afiyet olsun.

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Tavuk Güveç
Vişneli Bisküvili Kup
Çikolatalı Pasta
Strawberry Muffin
Nohut Tava
Mini Pişiler
Hdabla | © 2025 |