Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 çay bardağı un

Ortası için;

  • Çikolata

Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İyi günler herkese; bir kap içinde yumurta ve toz şeker çırpılır akabinde başka materyalleri de ekleyip, çırpalım güzelce.
  2. En son sufleyi bırakacağımız kapları biraz yağlayıp harçtan biraz ekleyelim. Kaplara ortasına çikolata bırakıp kalan harcın tamamını kaplara bölelim.
  3. En son olarak bir tencereye sufle kaplarını bırakıp yarısına gelecek halde kaynamış su ekleyip altını açalım kapağı açık formda iki dk pişirip, kapağı kapalı 4 dk pişirelim.
  4. Suflemiz kabarınca hazır demektir. Bir tanımdan dört tane suflelik güveç kap ölçüsü ile dört adet çıkıyor sizin kap ölçünüze nazaran bölebilirsiniz. Pişen suflemizi sıcak olarak tüketelim. Afiyet olsun deneyenlere.

Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Köstebek Pasta
Şekerli Tarçınlı Kuruvasan
Patates Yatağında Ispanaklı Kiş
Hamburger
Kumru
Kremalı Tavuklu Makarna
Hdabla | © 2025 |