Suffle Tarifi
Suffle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım çay bardağı bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bitter yahut sütlü çikolata
- Kahvaltılık çikolata
- Pudra şekeri
Suffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yapacağımız kabımıza yumurta ve şekeri döküp, çırpıyoruz.
- Ardından sıvı yağ ve sütümüzü ekliyoruz sonrasın da kakao ve vanilya döküyoruz çırpıyoruz.
- Unumuzu ve kabartma tozumuzu da ekliyoruz ve bir hoş çırpıyoruz.
- Kaselerimizin içlerini çok hafif yağlıyoruz istemeyen yağlamak zorunda değil zira yapışma olmuyor.
- Ve yarım yarım kaselerimize döküyoruz ağzına kadar doldurmuyoruz zira şişiyor.
- Kaselerimize döktükten sonra 2 kesim çikolatamızı tam ortasına yerleştiriyoruz ve üstüne nutella (herhangi kahvaltı çikolatası) 1 çay kaşığı kadar koyuyoruz.
- Önceden kaynamış tenceremizin içine kaselerimizi yerleştiriyoruz ve kapağını kapatıyoruz yaklaşık 8-9 dakika içinde pişiyor zati.
- Pişen sufflelerimizin üstüne süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpiyoruz ve sıcak sıcak yemeye başlıyoruz. Deneyenlere ve deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🙂
Suffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














