Sucuk Aromalı Tavuk Baget Kanat

Sucuk Aromalı Tavuk Baget Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk baget ve kanat
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı sarımsak tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 250 gr dilimlenmiş sucuk
Sucuk Aromalı Tavuk Baget Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sucukları yağda kızartalım ve yağını süzelim.
- Süzdüğümüz yağ ılık hale gelince içine yoğurt, mayonez, salça, tuz ,pul biber, toz kırmızı biber ek ederek birlikte karıştırın ve harcın içine tavuk ve bagetleri bırakıp birlikte karıştırın.
- En az iki saat buzdolabında bekletin vaktiniz varsa bir gece buzdolabında bekletin .
- Ardından bekletilen tavuğu fırın tepsisine aralıklı olarak dizin .
- 200 derecede fanlı fırında 45 dakika denetimli olarak kulak pişirin afiyet olsun 🙏🌸.
Sucuk Aromalı Tavuk Baget Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


