Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu

Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet köy tavuğu
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 kesim tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yarım ay biçiminde doğrayıp düdüklümüzün tabanına yayalım, üzerine de sarımsakları iki yada üçe bölüp ekleyelim.
- Şimdi tavuğumuzu güzelce yıkayalım.
- Üzerine fotoğrafta görüldüğü üzere çizikler atalım.
- Ayrı bir kasede sos materyallerini karıştırıp tavuğun her yerine içi de dahil güzelce yedirelim.
- Sonrasında tavuğu düdüklü tencereye alıp sosunu çekmesi için mümkünse bir saat bekleyin şayet vaktiniz yoksa çabucak de pişirebilirsiniz.
- Bu evrede hiç su eklemenize gerek yok tavuk kendi yağını ve suyunu salıp buharında pişecektir.
- Düdüklüyü ocağa alıp ısıyı en yükseğe alalım çift çizgi çıkınca bir saat müddet tutalım.
- Sürenin sonunda tekrar tavuğun pişmesini denetim edebilirsiniz köy tavukları daha geç pişebiliyor.
- Eğer olağan tavukla yapacaksanız 30 dk kâfi olur.
- Süre sonunda tencerenin tabanında kalan suyuyla bulgur pilavı yapmanızı öneririm çok lezzetli oluyor.
Yapacaklara şimdiden afiyet olsun çok pratik ve hoş bir yemek oluyor denemenizi tavsiye ederim 🎀🎀🎀.
Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








