Su Böreği Tadında Peynirli Börek

Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka (üçlü)

Arası için;

  • 100 gram kadar beyaz peynir
  • 50 gram kadar kaşar peynir
  • Bi kaç kol maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı eritip kenara alıyoruz 3 adet yufkadan bi yufkamızı kırıştırıp tepsimize diziyoruz ben 28 santim tepsi kullandım.
  2. Arasına erittiğimiz tereyağından bir yemek kaşığı gezdirelim, akabinde ikinci yufkamızı ikiye bölüp sosumuza bandırıp tepsiye seriyoruz ve iç harcını ekliyoruz .
  3. Ardından kalan yarım yufkayı da tıpkı biçimde sosa bandırıp tepsiye seriyoruz ve yalnızca ortadaki bir yufkamızı ıslatmış oluyoruz kalan son yufkayı da ikiye bölüp ortalarına tereyağı gezdirip kalan sosu son katın her yerine çokça sürüyoruz.
  4. Dilimlemeden 190 ° derece üzeri kızarına kadar pişiriyoruz. Ve afiyet olsun 🌸.

Su Böreği Tadında Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fissler Düdüklüde Pratik Yeşil Fasülye Yemeği
Tam Karadeniz Usulü Mısır Ekmeği Yapımı
Lorlu Ispanaklı Saç Böreği
Ağlayan Pasta
Kabaklı Havuçlu Diyet Dürüm
Nar Ekşili Efsane Kısır
Hdabla | © 2025 |