Su Böreği (Asla Yırtılmaz)
Su Böreği (Asla Yırtılmaz) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 4 adet yumurta
- Çeyrek çay bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (mantı hamurundan biraz yumuşak olmalı)
İci için:
- Peynir
Ara katmanları ve üzerine sürmek için:
- Yarım su bardağı ayçiçek yağı
Haşlamak için:
- 3 yemek kaşığı tuz
- Su (Tuz ölçüsü size fazla gelmesin, hem yapışmaması hemde lezzetli olması için tuz önemli)
Su Böreği (Asla Yırtılmaz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru yoğuruyoruz.
- Un dışındaki bütün gereçleri bir kapta yeterlice karıştırıyoruz.
- Daha sonra azar azar yedirerek un ekliyoruz.
- Ele yapışmayan hafifçe sert bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurulan hamur 10 eşit kesime bölünür ve bezelenir.
- Bezelenen hamur 20-30 dk dinlenmeli ki kolay açılsın. Lakin acelemiz varsa çabucak yapmaya başlayabilirsiniz.
- Dinlenen hamurdan birinci beze ince bir biçimde açılır ve yağlanmış tepsiye serilir. En alt ve en üst hamur haşlanmayacak.
- Geri kalan bezeler de açılır ve bir sofra bezine serilir.
- Bütün hamurlar bitince kaynayan suya tuz eklenir ve hamurlar teker teker haşlanır.
- Haşlandıktan sonra buz üzere su olamalı, hamuru soğutmak için.
- Her hamur 30-35 saniye haşlanır.
- Haşlanan hamurlar evvel teker teker soğuk suya atılır.
- Suyu güzelce sıkılır ve tepsiye burusturarak serilir,tabi her katmana sıvı yağ sürülür.
- 2 yufkayı serip ortasına iç harç konulur.
- İsterseniz kıymalı,maydanozlu peynirli yapabilirsiniz ancak ben yalnızca peynirli yaptım.
- Üzerine 4 yufka daha serilir ve tekrar iç harç konulur.
- 2 yufka daha serilir ve haşlanmamış son yufka duz bir biçimde üzerine serilir.
- Her kata yağ sürmeyi unutmayın.
- Böreğimizin üzerine kalan yağı sürüp 190 derecede alt üst kızarana kadar pişer. Afiyet olsun🩷.
Su Böreği (Asla Yırtılmaz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













