Su Böreği

Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 2 adet böreklik yufka

Sosu için;

  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt

İç harcı için;

  • Dil peyniri ( isterseniz biraz kaşar ve peynir koyabilirsiniz )

Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tereyağını eritiyoruz ,ılık sütü ve yumurtayı koyup çırpıyoruz.
  2. Yağladığımız tepsiye baklavalık yufkayı ortasına sos sürüp 20 kat dizelim daha sonra bir tane yufkayı alıp kesim haline getirip sosa batırıp tepsiye dizelim.
  3. Peynirimizi koyup tekrar başka yufkayı sosa batırıp peynirin üzerine koyalım.
  4. 20 kat baklavalık yufkayı ortasına sosu sürüp ocakta pişiriyoruz .
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Turta
Mini Cookie
Armutlu Havuçlu Yoğurt Püresi
Revani Tatlısı
Pişmeyen Tiramisu
Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |