Su Böreği
Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 2 adet böreklik yufka
Sosu için;
- 150 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
İç harcı için;
- Dil peyniri ( isterseniz biraz kaşar ve peynir koyabilirsiniz )
Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tereyağını eritiyoruz ,ılık sütü ve yumurtayı koyup çırpıyoruz.
- Yağladığımız tepsiye baklavalık yufkayı ortasına sos sürüp 20 kat dizelim daha sonra bir tane yufkayı alıp kesim haline getirip sosa batırıp tepsiye dizelim.
- Peynirimizi koyup tekrar başka yufkayı sosa batırıp peynirin üzerine koyalım.
- 20 kat baklavalık yufkayı ortasına sosu sürüp ocakta pişiriyoruz .
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







