Starbucks Misto Cookie (Denenmiş, Aynısı)

Starbucks Misto Cookie (Denenmiş, Aynısı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 75 gram tereyağı ya da margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı beyaz şeker
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı un
  • Tepeleme 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Fındık, ceviz ve isteğe bağlı çikolatalar

Starbucks Misto Cookie (Denenmiş, Aynısı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığında 75 gram margarinin üzerine beyaz ve esmer şekeri döküp özdeşleşene kadar karıştıralım.
  2. Ardından yumurta ve sütü de ekleyip karıştıralım.
  3. Daha sonra kuru gereçlere geçelim.
  4. Tam buğday unu, olağan un, mısır nişastası, karbonat, tuz, kabartma tozu, şekerli vanilini de ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Hamurun içine ceviz, fındık ve iri doğranmış çikolataları da ekleyip harmanlayalım.
  6. İsterseniz hazır büyük uzunluk kurabiye çikolatası da kullanabilirsiniz.
  7. Bu kurabiyenin özelliği hamurunun ele yapışan cıvık bir kıvamda olmasıdır, bu halde dışı kıtır içi yumuşak olmaktadır.
  8. Yapılan en büyük yanılgı ele yapışmaması için fazla un eklenen kurabiyelerin sertleşmesidir.
  9. Cıvık kıvamdaki hamuru şekillendirebilmek için kurabiye hamurunu buzlukta en az 15-20 dakika bekletiyoruz.
  10. Buzluktan çıkınca sert olan hamurdan kesimler kopartıp süratlice top hali verip tepsiye diziyoruz.
  11. Elinizin ısısından hamur yine cıvıklaşmaya başlayacaktır o yüzden süratli olmak kıymetli.
  12. Diğer bir püf nokta kurabiye hamuru yağlı ve cıvık olduğu için piştikçe yayılacaktır o yüzden sakın yayvan bir kurabiye hali vermeyin. Direk top biçimi veriyoruz.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında azamî 13-14 dakika pişirin, 14 dakikanın üzerinde pişen kurabiyeler çok sert olacaktır.
  14. Fırından aldığınız halindeki yumuşaklığına aldanmayın, bekledikçe sertleşecektir.
  15. Fırından çıkartınca kabarık ve yumuşak olan kurabiyelerin üstüne bir bardak altıyla yavaşça bastırıp yayvanlaştırın.
  16. Tepsiyi bir kenara alıp en az 20 dakika bekleyin, kurabiyeler olması gereken formu alacaktır.
  17. Bütün püf noktalarına uyulduğunda gerçek bir starbucks misto cookie yapmanızın mümkün olduğu bu tanımın sonuna geldik. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun! ❤️.

Starbucks Misto Cookie (Denenmiş, Aynısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Portakal Reçeli Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Suffle Tarifi
Kurabiye Tarzı Kıyır Kıyır Poğaça
Kabak Tatlısı (Kabak Sevmeyenlere Sevdiren Tarif)
Hurmalı Muhallebi (8+ Ay)
Kedidili Tiramisu
Bisküvili Latte Pasta
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.