Spoonfull Tatlısı
Spoonfull Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Alt taban için;
- Baton kek
Piştikten sonra;
- 100 ml sıvı krema
- 2 yemek kaşığı kremşanti tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 100 ml sıvı krema
- 100 gram çikolata
Spoonfull Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye un, nişasta, yumurta sarısı, şeker, vanilya ve sütü alıp kuru gereçler dağılana kadar karıştırın.
- Daha sonra orta ateşte yoğunlaşana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
- Göz göz olunca ocaktan alın. 1-2 dk karıştırın birinci sıcaklığı gitsin.
- 100 ml sıvı krema ekleyin ve karıştırın sıvı krema yerine 1 poşet krem şanti de kullanabilirsiniz.
- Eğer sert olursa 1-2 yemek kaşığı süt ve ya su ekleyebilirsiniz.
- Kullanacağınız kaba kakaolu keki alıp ufalayın bardak ile düzelttin kremayı ekleyip yayın.
- Kalan 100 ml kremayi küçük bir tencereye alın ocakta biraz ılıtın.
- Kaynatmayın. 100 gr çikolatayı ekleyin ve karıştırın kremanın üzerine dökelim. Afiyet olsun.
Spoonfull Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







