Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 3 .5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz o da sıcaklığındaki tereyağımızı bir kaba alıp üzerine bir yumurta, bir çay bardağı irmik ,bir çay bardağı sıvı yağ ,bir su bardağı pudra şekerini karıştırıyoruz.
  2. Sonra adım adım kabartma tozumuzu ,karbonat ,vanilya ve unumuzu ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  3. Elde ettiğimiz hamurumuzdan bir kesim koparıp uzun oval biçim veriyoruz biçim verdiğimiz hamurlara bir çatal yardımıyla üzerini çiziyoruz, en son hazır olan hamurumuzun üzerine yumurta sarılarımızı sürüp 180 derece fırınımıza pişmeye veriyoruz.
  4. Şerbetimiz için 3,5 su bardağı şekere dört su bardağı suyumuzu ek ediyoruz üzerine birkaç damla limon sularını sıkıp kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Bu ortada şerbetimiz soğuk şekerparelerimizin sıcak olması gerekli ben evvel şerbetimi hazırlayıp soğumaya bıraktım.
  6. Pişen şekerpareler fırından aldıktan sonra bir 2 dakika birinci sıcağın gitmesini bekliyorum birinci sıcağa çıktıktan sonra soğuk şerbetimi sıcak tatlımla birleştiriyorum ve tatlımız hazır ben ben tatlıma süsleme yapmadım ,sade sevdiğim için dilerseniz antepfıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Browni Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zor Zamanların Mercimek Çorbası
Fırında Başamel Soslu Mantar
Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı)
İftariyelik
2 Yufka İle Ispanaklı Çırpma
Havuçlu Kek
Hdabla | © 2025 |