Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli)
Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta(ben de mısır nişastası vardı)
- 1 çay bardağı(orta boy)toz şeker
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı krem şanti
- 1 orta uzunluk çay bardağı süt
Orta katı için;
- 1 buçuk paket hazır kek (ben 300 gram kakaolu baton kek kullandım)
Üst ganajı için;
- 1 paket (200 gram) krema
- 100 gram sütlü çikolata
Süslemek için;
- 60 gram rendelenmiş sütlü çikolata
Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle beyaz krema için, bir kabın içine; un, nişasta, şeker, yumurta sarısı konur.
- Üzerine süt ek edilip, yavaş yavaş çırpılır ve ocağa alınıp muhallebi kıvamına getirilir.
- Göz göz olduğunda ocaktan alınır, içine tereyağ ve vanilya konur tekrar çırpılır ve üzeri streç ile kapatılıp, yarım saat buzdolabında bekletilir.
- Sonrasında kremanın içine krem şanti, bir çay bardağı süt konur. Güzelce mikserle çırpılır.
- Kek elle ovalanır. Borcamın en alt katına beyaz kremanın yarısı, üzerine ufalanmış kek ve onun üzerine kremanın kalanı dökülür ve yayılır.
- Ayrı bir kaba sıvı krema konur, ısınmaya başlayınca çikolata kesimleri ek edilir, karıştırılır ve soğutulur ve beyaz kremanın üzerine gezdirilir.
- En üstüne de rendelenmiş çikolata kaşıkla konur.
- Dolapta bir kaç saat dinlendirilen tatlı, servise hazırdır. Afiyet olsun😊.
Spoonful Tatlısı (Pratik, Çok Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















