Spoonful

Spoonful Tanımı İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 1 baton kek kakaolu (200 gram )

Kreması için;

  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 100 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine;

  • 100 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 100 gram çikolata

Spoonful Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu, nişastayı, vanilyayı; şekeri, yumurta sarısını, sütü ve tereyağı bir tencereye alıyoruz ve karıştırıyoruz topaklanma kalmayacak formda ocağın altını açıyoruz ve göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Göz göz olunca altını kapatıyoruz ve soğuması için bir müddet tekrar karıştırıyoruz ılıyınca 100 ml kremayı boşaltıp tekrar karıştırıyoruz.
  3. 100 ml kremayı bir tencereye alıyoruz (kaynatmadan)biraz ıstıyoruz ısınınca içine 1 yemek kaşığı tereyağ ve parçaladığımız çikolataları ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz.
  4. Çikolatalar erimeye başlayınca ocağın altını kapatıp çikolatalar büsbütün eriyinceye kadar karıştırmaya devam ediyoruz ve sosumuzu soğumaya bırakıyoruz.
  5. Baton kekimizi ufatıp kalıbımızın tabanına alıyoruz üzerine bir bardak yardımıyla bastırıp sıkıştırıyoruz, üzerine muhallebimizi ekliyoruz ve yayıyoruz.
  6. Soğuyan çikolata sosumuzu da üzerine ekliyoruz ve spoonfulumuz hazır süsleyerek servis edebilirsiniz.

Spoonful Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekersiz Unsuz Diyet Kek
Cevizli Un Helvası
Çilekli Revani
Granül Kahveli Islak Kurabiye
Az Malzemeli Kaşarlı Simit Poğça (Kabartma Tozlu )
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |