Spirulemon

Spirulemon Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram şekersiz fındık ezmesi
  • 300 gram glutensiz, ince öğütülmüş yulaf
  • 330 ml yüksek proteinli süt
  • 1 çay kaşığı spirulina (≈ 3 g)
  • 1 limonun suyu + kabuğunun rendesi*
  • 100 gram şekersiz bitter çikolata (kaplama)
  • Limonun suyu az çıkarsa 2 limon kullan.

Spirulemon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yulafla proteinli sütü pürüzsüz olana kadar karıştır.
  2. Limon suyunu ekle, spatulayla yoğur.
  3. Fındık ezmesini kat (kaloriyi kırpmak istiyorsan yüzeydeki fazla yağı alma).
  4. Spirulinayı karıştır, hamur kıvam alınca topları yuvarla.
  5. Topları yağlı kâğıtlı tepsiye diz; buzdolabında 1 saat soğut.
  6. Çikolatayı benmari yöntemi erit. Her topun doruğunu çikolataya batır, fazlasını akıt.
  7. Çikolata donsun diye 15 dk daha soğut → spirulemon hazır!.

Spirulemon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kurabiye
Mini Pizzalar
Peynirli Salamlı Börek Tarifim
Hamurlu Karnabahar Çorbası
Kaşarlı Biber
Tane Tane Gelin Pilavı
Hdabla | © 2025 |