Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet)
Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk pirzola
- ½ yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi (hazır, rastgele marka)
- 1 tutam taze kekik
- 1 tutam taze biberiye
Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Salça, yoğurt, yağ, sarımsak, baharatlar, kekik ve biberiye bir kapta karıştırılır.
- Tavuklar bu sosa bulanıp üzerini kapatılır. ( ben buzdolabı poşetine koyuyorum) en az 1 saat dolapta marine edilir. Vakit varsa 3-4 saat.
- Marine edilen tavuklar tavaya alınır kapağı kapatılarak her iki yüzü 6-7 dakika kadar pişir.
- Toplamda 10-15 dakikada denetimli pişirilir.
- Üzeri kızardığında ocaktan alınır, birkaç dakika dinlendirilir. 🍗🧂🔥.
Afiyet olsun 🩷.
⚠️tavuklar ne kadar marine edilirse o kadar lezzetli olur.
⚠️tavaya yağ eklemeye gerek yok, tavuklardaki yağ kâfi olur.
⚠️tavukların üzerini bıçakla bir iki yerinde çizik atılabilir.
⚠️dolaptan çıkan tavuklar direkt tavaya konulmaz, dışı pişip içi çiğ kalabilir. Marine edilen tavukları pişirmeden 15-20 dakika evvel dolaptan dışarı çıkarılır.
⚠️tavaya çok bastırılmaz, pişirme basamağında sık çevrilmez, tek seferde altın rengi olana mukadderat pişirilir.
Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








