Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet)

Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk pirzola
  • ½ yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi (hazır, rastgele marka)
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam taze biberiye

Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salça, yoğurt, yağ, sarımsak, baharatlar, kekik ve biberiye bir kapta karıştırılır.
  2. Tavuklar bu sosa bulanıp üzerini kapatılır. ( ben buzdolabı poşetine koyuyorum) en az 1 saat dolapta marine edilir. Vakit varsa 3-4 saat.
  3. Marine edilen tavuklar tavaya alınır kapağı kapatılarak her iki yüzü 6-7 dakika kadar pişir.
  4. Toplamda 10-15 dakikada denetimli pişirilir.
  5. Üzeri kızardığında ocaktan alınır, birkaç dakika dinlendirilir. 🍗🧂🔥.

Afiyet olsun 🩷.

⚠️tavuklar ne kadar marine edilirse o kadar lezzetli olur.

⚠️tavaya yağ eklemeye gerek yok, tavuklardaki yağ kâfi olur.

⚠️tavukların üzerini bıçakla bir iki yerinde çizik atılabilir.

⚠️dolaptan çıkan tavuklar direkt tavaya konulmaz, dışı pişip içi çiğ kalabilir. Marine edilen tavukları pişirmeden 15-20 dakika evvel dolaptan dışarı çıkarılır.

⚠️tavaya çok bastırılmaz, pişirme basamağında sık çevrilmez, tek seferde altın rengi olana mukadderat pişirilir.

Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Cheesecake
Kremalı Salçalı Makarna
Tavuklu Patates Ruloları
Sebzeli Salata Kahvaltı Sofralarına, Gün Sofralarına, Akşam Yemeklerine
Lezzet Bombası Meyveli Kaşık Tatlısı (Videolu)
Mini Hamburger (40 Adet) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |