Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet)

Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk pirzola
  • ½ yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tavuk çeşnisi (hazır, rastgele marka)
  • 1 tutam taze kekik
  • 1 tutam taze biberiye

Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Salça, yoğurt, yağ, sarımsak, baharatlar, kekik ve biberiye bir kapta karıştırılır.
  2. Tavuklar bu sosa bulanıp üzerini kapatılır. ( ben buzdolabı poşetine koyuyorum) en az 1 saat dolapta marine edilir. Vakit varsa 3-4 saat.
  3. Marine edilen tavuklar tavaya alınır kapağı kapatılarak her iki yüzü 6-7 dakika kadar pişir.
  4. Toplamda 10-15 dakikada denetimli pişirilir.
  5. Üzeri kızardığında ocaktan alınır, birkaç dakika dinlendirilir. 🍗🧂🔥.

Afiyet olsun 🩷.

⚠️tavuklar ne kadar marine edilirse o kadar lezzetli olur.

⚠️tavaya yağ eklemeye gerek yok, tavuklardaki yağ kâfi olur.

⚠️tavukların üzerini bıçakla bir iki yerinde çizik atılabilir.

⚠️dolaptan çıkan tavuklar direkt tavaya konulmaz, dışı pişip içi çiğ kalabilir. Marine edilen tavukları pişirmeden 15-20 dakika evvel dolaptan dışarı çıkarılır.

⚠️tavaya çok bastırılmaz, pişirme basamağında sık çevrilmez, tek seferde altın rengi olana mukadderat pişirilir.

Soslu Tavuk Pirzola (Kişi Başı 1 adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brownie (Diyet Bozmayan)
Girit Usulü Kabak Sıyırma
Kaşık Tatlısı
Çikolatalı Fındıklı Kurabiye
Patates Ekmeği
Patates Blini (Somon Füme Eşliğinde)
Hdabla | © 2025 |