Soslu Sosyete Mantısı

Soslu Sosyete Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 400 gram az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pişirirken 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Böreğin üzerine dökülecek sos için;
- Yarım şişe maden suyu
- 1/3 çay bardağı zeytinyağı
Üzerine;
- Yoğurdun katı yerinden 8 yemek kaşığı
- 1 adet ezilmiş sarımsak
Sosu için;
- 1 tepeleme tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Soslu Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı orta ateşte biraz kavurduktan sonra üzerine zeytinyağı ve baharatları attım.
- Yufkayı 4 eşit kesime bölüp herbirini gül böreği biçiminde olacak formda sardım.
- Üzerine yarım şişe maden suyu ve 1/3 çay bardağı zeytinyağı olan karışımı eşit dökerek 200’ fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm.
- 1 tepeleme karışık salçayı 1 çay bardağı suda eritip 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı tuzu güzelce kıvam alacak formda pişirdim.
- Yoğurdun üzerine döktüm. Herkese afiyet olsun 😋.
Soslu Sosyete Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



