Soslu Sosyete Mantısı

Soslu Sosyete Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pişirirken 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharatı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

Böreğin üzerine dökülecek sos için;

  • Yarım şişe maden suyu
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı

Üzerine;

  • Yoğurdun katı yerinden 8 yemek kaşığı
  • 1 adet ezilmiş sarımsak

Sosu için;

  • 1 tepeleme tatlı kaşığı domates biber salçası karışımı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Soslu Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı orta ateşte biraz kavurduktan sonra üzerine zeytinyağı ve baharatları attım.
  2. Yufkayı 4 eşit kesime bölüp herbirini gül böreği biçiminde olacak formda sardım.
  3. Üzerine yarım şişe maden suyu ve 1/3 çay bardağı zeytinyağı olan karışımı eşit dökerek 200’ fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.
  4. Üzerine sarımsaklı yoğurt döktüm.
  5. 1 tepeleme karışık salçayı 1 çay bardağı suda eritip 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı tuzu güzelce kıvam alacak formda pişirdim.
  6. Yoğurdun üzerine döktüm. Herkese afiyet olsun 😋.

Soslu Sosyete Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Soğan Mezesi
Sadece 2 Patlıcanla Nefis Patlıcan Yemeği (Videolu)
Mücver
Tavuk Ve Hindi Eti İçin Marinasyon Tarifleri
Bomba Kurabiye
Puf Puf Kabaran Hamur Kızartması
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet