Soslu Patates Kızartması

Soslu Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tozbiber
  • Kimyon

Soslu Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp kızartalım.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağı alalım.
  3. Küp küp doğradığımız soğanları ve biberleri tavaya alalım ve kavuralım.
  4. Domates salçasını ekleyip göz kararı biraz da su ekleyelim hem salça daha uygun açılır hem de sos kıvamı alır.
  5. Baharatlarını ekleyelim. Karıştıralım.
  6. Kızaran patatesleri de tavaya alıp son defa karıştıralım ve servis edelim.

Kahvaltıya çok yakışan lezzetli bir tanım.

Soslu Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep
En Kolay Domates Sosu
İçli Köfte
Etli Taze Fasulye
Kuru Domatesli Spagetti
Tavuk Midye
Hdabla | © 2025 |