Soslu Makarna
Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı makarna
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu(isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı labne
- Küçük kase kaşar doğranmış kaşar peyniri
Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytin yağı, tereyağı ve makarnamızı tencereye alalım.
- Tereyağımız eriyene kadar makarnamızı kavuralım üzerine süt ve suyumuzu dökelim köri kırmızı toz biber, tuz, karabiberimizi ekleyip karıştıralım kısık ayarda pişirmeye bırakalım.
- Az sulu kaldığı vakit labne ve kaşar peynirimizi ekleyelim karıştırmayalım.
- Tenceremizin kapağını kapatıp kaşar peynirlerimiz eriyene kadar bekleyelim.
- Eridikten sonra labne ve eriyen kaşar peynirimizi güzelce karıştıralım makarnamız hazır.
Afiyet olsun😋
Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











