Soslu Gül Mantı

Soslu Gül Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
İç harcı için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- Yeteri kadar yoğurt
- 2 diş ezilmiş sarımsak
Sosu için;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
Soslu Gül Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce iç harcı hazırlayalım; tavada sıvı yağda rendelenmiş kuru soğanı kavuralım. Akabinde kıymayı ve salçasını da ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Pişmeye yakın tuzunu, baharatlarını ek ettikten sonra ince kıyılmış maydanozuda ekleyelim. Pişen kıymayı soğumaya bırakalım.
- Yufkaların hazırlanması; yufkaları 4 ‘e bölelim. (12 kesim yufka çıkar) her parçayı hafif yağlayalım. Hazır olan yufkanın içine 2 kaşık iç harç koyarak yanlardan katlamadan rulo formunda saralım. Akabinde gül biçimini verelim.
- Pişirme için; hazır olan gül mantıları yağlanmış fırın tepsisine koyalım. Sonra evvelce 180 derecede ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar ( yaklaşık 25-30 dakika ) pişirelim.
- Sarımsaklı yoğurt ve sos; yoğurda ezilmiş sarımsak ve biraz tuz ekleyelim. Küçük bir tavada tereyağını eritelim, salça ve baharatlarını da ekleyerek kızdıralım.
- Servis; fırından çıkan gül mantıların üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim. En üste kızgın salçalı sosundan gezdirelim. Sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Soslu Gül Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











