Soslu Çıtır Börek (Vidolu)

Soslu Çıtır Börek (Vidolu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yufka
  • 5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 şişe maden suyu
  • 3 adet yumurta

Üzeri için;

  • Susam

Soslu Çıtır Börek (Vidolu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanımızı küçük küçük doğrayarak salça ile kavuruyoruz.
  2. Kavurma sürecinden sonra haşlayıp güzelce ezdiğimiz patateslerimize ekliyoruz.
  3. Ben baharat olarak tuz,karabiber ve pul biber tercih ettim. Sizlerde kendi damak zevkinize nazaran degisiklik yapabilirsiniz.
  4. Daha sonra sosumuz için farklı bir kaba bütün materyalleri ekleyerek karıştırıyoruz.
  5. İç harcımız ve sosumuz hazır olduktan sonra 1 adet yufkayı serdikten sonra her yerine sosumuzdan sürüyoruz ve ikinci bir kat yufkayı üzerine seriyoruz.
  6. İki adet katman oluşturduktan sonra iç harcımızı koyarak yufkamızı sarma sarar üzere sarıyoruz.
  7. Dilerseniz gül böreği halinde de yapabilirsiniz.
  8. Yufkamızı sardıktan sonra tamamını kaplayacak halde sosumuza buluyoruz ve yağlı kağıt serdigimiz tepsimize yerleştiriyoruz.
  9. Bütün yufkalara tıpkı süreci yaptıktan sonra üzerine susamını serpip 180° derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.

Hepinize afiyet olsun.

Yorumlarda sizin börek yaparken kullandığınız özel tüyoları da bekliyorum.

Soslu Çıtır Börek (Vidolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Sarma
Bol Kakaolu Hafif Tiramisu
Bebek Pankek
Tavuk Suyuna Mercimek Çorbası
Kapya Biber Yatağında Tavuk Sote
Bıçak Tatlısı (Ağızda Dağılıyor)
Hdabla | © 2025 |