Soslu Çıtır Börek (Vidolu)
Soslu Çıtır Börek (Vidolu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yufka
- 5 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- 3 adet yumurta
Üzeri için;
- Susam
Soslu Çıtır Börek (Vidolu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanımızı küçük küçük doğrayarak salça ile kavuruyoruz.
- Kavurma sürecinden sonra haşlayıp güzelce ezdiğimiz patateslerimize ekliyoruz.
- Ben baharat olarak tuz,karabiber ve pul biber tercih ettim. Sizlerde kendi damak zevkinize nazaran degisiklik yapabilirsiniz.
- Daha sonra sosumuz için farklı bir kaba bütün materyalleri ekleyerek karıştırıyoruz.
- İç harcımız ve sosumuz hazır olduktan sonra 1 adet yufkayı serdikten sonra her yerine sosumuzdan sürüyoruz ve ikinci bir kat yufkayı üzerine seriyoruz.
- İki adet katman oluşturduktan sonra iç harcımızı koyarak yufkamızı sarma sarar üzere sarıyoruz.
- Dilerseniz gül böreği halinde de yapabilirsiniz.
- Yufkamızı sardıktan sonra tamamını kaplayacak halde sosumuza buluyoruz ve yağlı kağıt serdigimiz tepsimize yerleştiriyoruz.
- Bütün yufkalara tıpkı süreci yaptıktan sonra üzerine susamını serpip 180° derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
Hepinize afiyet olsun.
Yorumlarda sizin börek yaparken kullandığınız özel tüyoları da bekliyorum.

Soslu Çıtır Börek (Vidolu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






