Soslu Biber Turşusu

Soslu Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kilo sivri domates
- 3 kilo tatlı sivri biber
- Yarım kilo acı biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı iri tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 bağ maydanoz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Soslu Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domateslerin kabuğunu soyup rondodan geçirin .
- Biberleri ayıklayıp 2 ye uzunsa 3 e bölün, sarımsağı ayıklayıp doğrayın ,isteğe nazaran maydanoz da ayıklayıp doğrayın.
- Bir tencereye sirke ,su,tuz, limon tuzu, şekeri ,yağı atıp karıştırıp kaynatın kaynayan sosa domatesleri ek edin ,10 dk pişsin.
- Sonra biberleri ek edin ,20 dk pişsin.
- Sonra sarımsağı ek edin 10 dk pişsin .
- Kavonazlama vakti maydanoz ekleyin, sıcak sıcak kavanoza koyun sosu ,ağzını sıkıca kapatın, üzerini örtüp bir gece bekletin kışa hazır çok hoş oldu.
Soslu Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


