Sosata
Sosata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg patates
- 1 adet mor soğan
- 10-12 adet küçük kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı mısır
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı dolusu zerzevat tozu
- 1 tatlı kaşığı sirke (elma yahut üzüm)
- 200 gram mayonez
- Bir tutam tuz ve karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal (şart değil lakin hoş renk verir)
Sosata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın.
- Ardından süzün, kısa müddet soğuk sudan geçirin ve ılınmaya bırakın.
- Kabuklarını soyup ince dilimleyin.
- Soğanı ve kornişon turşuları minik minik doğrayın.
- Mısır ve kıyılmış yeşilliklerle birlikte patateslerin üzerine ekleyin.
- Küçük bir kasede yoğurt,mayonez, sirke, tuz, karabiber, zerdeçal ve zerzevat tozunu sıcak suyla karıştırarak sosu hazırlayın.
- Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine gezdirin ve ezmeden yavaşça karıştırın.
- Başta biraz sulu görünebilir lakin merak etmeyin; dinlendikçe patatesler sosu içine çekecektir.
- Salatayı 20-30 dakika dinlendirin. Bu sırada hem kıvamı oturur hem de lezzeti artar.
✨ püf noktası:
• Patatesleri kesinlikle kabuklarıyla haşlayın, dağılmasını önler.
• Çok yumuşak değil, sert yapılı patates tercih edin.
• Dinlendirdikten sonra servis edin, lezzeti katlanır.
Sosata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













