Sosata

Sosata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg patates
  • 1 adet mor soğan
  • 10-12 adet küçük kornişon turşu
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu zerzevat tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke (elma yahut üzüm)
  • 200 gram mayonez
  • Bir tutam tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal (şart değil lakin hoş renk verir)

Sosata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın.
  2. Ardından süzün, kısa müddet soğuk sudan geçirin ve ılınmaya bırakın.
  3. Kabuklarını soyup ince dilimleyin.
  4. Soğanı ve kornişon turşuları minik minik doğrayın.
  5. Mısır ve kıyılmış yeşilliklerle birlikte patateslerin üzerine ekleyin.
  6. Küçük bir kasede yoğurt,mayonez, sirke, tuz, karabiber, zerdeçal ve zerzevat tozunu sıcak suyla karıştırarak sosu hazırlayın.
  7. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine gezdirin ve ezmeden yavaşça karıştırın.
  8. Başta biraz sulu görünebilir lakin merak etmeyin; dinlendikçe patatesler sosu içine çekecektir.
  9. Salatayı 20-30 dakika dinlendirin. Bu sırada hem kıvamı oturur hem de lezzeti artar.

✨ püf noktası:

• Patatesleri kesinlikle kabuklarıyla haşlayın, dağılmasını önler.

• Çok yumuşak değil, sert yapılı patates tercih edin.

• Dinlendirdikten sonra servis edin, lezzeti katlanır.

Sosata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Portakallı Kek
Kolay Pesto Sos
Spoonful Tarifi
Peynirli Poğaça Tarifi
Havuç Topları
Ejder Meyveli Smoothie
Hdabla | © 2025 |