Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama
Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sorgum unu
- 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı çörekotu isteğe bağlı
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı çörek otu (isteğe bağlı)
- Aldığı kadar ılık su
- 1 su bardağı sorgum unu
- 1 tatlı kaşığı karnıyarık otu tozu
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Arzu ederseniz hamuruna çörek otu koyabilirsiniz.
Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtayı çarptıktan sonra karbonat ve sirkeyi ek edip, tekrar karıştırın.
- Diğer gereçleri de ekleyip, ele yapışmayan yumuşak hamur elde edin.
- Hamuru üç eşit modüle bölün, şekillendirip ısınmış tavada orta ateşte pişirin. Afiyet olsun.
Sorgum Un İle Glutensiz Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








