Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi)

Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su

Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba ılık su, şeker ve maya konulup karıştırılır, mayanın etkinleşmesi beklenir. Hamur yoğurmak için derin bir kaba un ve tuz konur.
  2. Aktifleşmiş olan mayalı karışım ek edilir, yoğurmaya başlanır hafif ele yapışan yumuşak, pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar 8-10 dakika yeterlice güzelce yoğrulur.
  3. Üzerini kapak yada streç sinemayla kapatıp bir gece buzdolabında mayalanmaya bırakılır. Gece sonunda oda sıcaklığında yaklaşık 30 dk bekletilen hamuru elimizle şöyle bir toparlayıp unladığımız tezgaha alırız.
  4. 2 modüle bölüp beze haline getirilir. Birinci beze elimizle bastırarak hafif açılır, bir ucundan öteki ucuna kadar dıştan içe yanlışsız bastırarak yuvarlanıp rulo üzere katlanır, ince uzun biçim verilir.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Öteki beze için de birebir süreç uygulanır.
  6. Bütün bezeleri fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine pak bir bez örtüp, 15-20 dakika daha mayalandırılır.
  7. Fırın 230 derecede ısıtılır. Isındıktan sonra tepside mayalanmış olan ekmeklerin üzerine fırçayla bol su sürülür.
  8. Ucu keskin ve tırtıklı olmayan bir bıçakla ortadan değil yanlardan süratlice çizik atılır, çabucak fırına verilir (orta rafta)fırının tabanına yarım çay bardağı su döküp, kapağını kapatıp 200 dereceye düşürülür.
  9. Bu süreçleri süratlice yapmalısınız ki fırının ısısı çok düşmesin. Daha sonrasında alt-üst nar üzere kızarmış, ortası hazır ekmek üzere açılmış, dışı çıtır, içi yumuşacık ekmeklerimiz hazır.

Somun Ekmek (Fırından Alınmış Gibi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Cevizli Kurabiye
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Ağlayan Pasta
Kol Böreği
Zeytinyağlı Pırasa (Farklı Tarif Pırasanın En Lezzetli En Sağlıklı Hali)
Glutensiz Pizza
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet