Gül Poğaça

Gül Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
Gül Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bi kaba maya, şeker ve süt ek edip karıştırdım ve bi 10 dk kadar etkinleşmesini bekleyelim.
- Yumurta, sıvı yağı ve tuz ekleyip tekrar karıştıralım.
- Azar azar unu ekleyip kulak göğsü kıvamında bi hamur elde edelim.
- Hamurunu üzerini kapatıp bi saat kadar bekletelim.
- Mayalanan hamurumuzdan cevizden büyük modüller koparıp açalım.
- Ortasında yuvarlak kalacak halde 4 tane kesik atalım iç harçı yerleştirip fotoğraftaki üzere kesimleri birleştirelim.
- Gül biçim verdiğini poğaçalarımıza yumurta sarısı sürüp 10dk kadar daha mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Gül Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












