Söğürme Köfte
Söğürme Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Kıyması için;
- 500 gram kıyma
- 1 soğan rendesi
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı salça
- Pulbiber
- Tuz
- Kekik
- Karabiber (dilediğiniz baharatlardan ekleyebilir/çıkarabilirsiniz)
Söğürme için;
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 1 diş sarımsak
- 3 kol taze soğan
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi(yarım limonda olabilir)
- Zeytinyağ
- Tuz
- Pulbiber
- Dilerseniz ince doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz
Üzeri için;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
Söğürme Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harcı için tüm materyalleri bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğurup dolaba en az 1 saat dinlenmeye alıyoruz.
- Kıymalı harcımız dinlenirken patlıcan ve kapya biberleri közlüyoruz.
- Közledikten sonra soğuyana kadar poşetliyoruz(kolay soyulması için) küçük küçük doğrayıp bir kaseye alıyoruz.
- Üzerine küçükçe doğranmış taze soğanları, limon suyunu,ezilmiş sarımsağı, zeytinyağ ve baharatlarını ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
- Köfte imali için harcı dolaptan çıkarıyoruz ve elimizle form verip evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 20-25 dk pişiriyoruz.
- Söğürmeyi servis tabağının altına seriyoruz.
- Üzerine köftelerimizden ekliyoruz ve en üstüne de eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz.
- Yemeğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
- Yanında tırnak pide yahut bazlamayı öneririm🌸
- ❗️Servis için dilerseniz köftelerle bir arada domates ve biber közleyip servis tabağına ekleyebilirsiniz.
Söğürme Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












