Söğürme Köfte

Söğürme Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Kıyması için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber (dilediğiniz baharatlardan ekleyebilir/çıkarabilirsiniz)

Söğürme için;

  • 3 adet patlıcan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 3 kol taze soğan
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi(yarım limonda olabilir)
  • Zeytinyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Dilerseniz ince doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz

Üzeri için;

  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ

Söğürme Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymalı harcı için tüm materyalleri bir kaba alıyoruz ve güzelce yoğurup dolaba en az 1 saat dinlenmeye alıyoruz.
  2. Kıymalı harcımız dinlenirken patlıcan ve kapya biberleri közlüyoruz.
  3. Közledikten sonra soğuyana kadar poşetliyoruz(kolay soyulması için) küçük küçük doğrayıp bir kaseye alıyoruz.
  4. Üzerine küçükçe doğranmış taze soğanları, limon suyunu,ezilmiş sarımsağı, zeytinyağ ve baharatlarını ekliyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
  5. Köfte imali için harcı dolaptan çıkarıyoruz ve elimizle form verip evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede ortalama 20-25 dk pişiriyoruz.
  6. Söğürmeyi servis tabağının altına seriyoruz.
  7. Üzerine köftelerimizden ekliyoruz ve en üstüne de eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz.
  8. Yemeğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
  9. Yanında tırnak pide yahut bazlamayı öneririm🌸
  10. ❗️Servis için dilerseniz köftelerle bir arada domates ve biber közleyip servis tabağına ekleyebilirsiniz.

Söğürme Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kapya Biber Sarması (Şık Sunumuyla Sofralarınıza Renk Katacak )
2 Kişilik Güveç Kasede Tavuk Sote
Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası
3 Renk Tatlı
Tavuklu Pirinç Çorbası
Bebeklere Pırasa Yemeği
Hdabla | © 2025 |