Soğuk Çorba
Soğuk Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1/2 (yarım) su bardağı tel şehriye
- 4 su bardağı yoğurt
- 4 su bardağı su (yoğurta nazaran değişiklik gösterebilir su ölçüsü gerekirse ilave edin)
- Tuz
- 2 tatlı kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Soğuk Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel mercimekler tencereye alınır ve haşlanır.
- Haşlanan mercimeklerin üzerine tel şehriye ek edilir, pişen mercimek ve tel şehriye süzülür yice yıkanır.
- Bir kabın içerisinde yoğurt ve tuz alınır güzelce çırpılır, yıkanmış ve soğutulmuş mercimekler yoğurtta ek edilir güzelce karıştırılır.
- Ardından suyu ek edip tekrar karıştırılır.
- Sos tavasında sıvı yağı ve nane yakılır çorbaya ek edilir üzerine dökülür.
Soğuk Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







