Soğuk Çay
Soğuk Çay Tanımı İçin Malzemeler
- 1-1, 5 lt su
- 1 yemek kaşığı yeşil çay
- 3-4 adet kuru hibisküs
- 1 tutam kuru reyhan
- 2 dilim limon (kalınca kesilmiş)
- 1 dilim doğranmış ananas ya da
- 1 küçük şeftali rendelenmiş(isteğe bağlı)
- *Tatlandırmak isterseniz 1 yemek kaşığı bal
Soğuk Çay Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kavanoza tüm materyaller konur.
- Kavanozun kapağı kapatılıp buzdolabına koyulur.
- Buzdolabında 6 ila 12 saat ortasında bekletip sonra süzülür.
- Yoğun bir tat isterseniz 12 saatte elde ediliyor.
- Daha yumuşak bir tat için 6-8 saat kâfi oluyor.
Afiyet olsun.
*ben 1 litrelik kavanoz kullandım. Tatlandırmak için dilerseniz süzdükten sonra 1 bardak ananas suyu ek edebilirsiniz. Karışımı akşamdan hazırlayıp buzdolabına koyuyorum sonraki güne hazır oluyor.
Süzdükten sonra buzdolabında 3-4 gün taze kalıyor.
Soğuk Çay Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











