Soğuk Baklava
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 500 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 litre süt
- 4 su bardağı şeker(200 grlık bardak)
- 2 paket krema
- Ceviz
- Çikolata
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütlü sosumuzu hazırlayıp, soğumaya bırakalım. 4 su bardağı şekeri 500 mat süt( sütün yarısı) ile 2/3 taşım pişirelim, ocağın altını kapatıp geri kalan sütü ekleyelim soğumaya bırakalım. Soğuyunca 2 paket kremamızı ekleyelim.
- Tereyağımızı eritip içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
- Baklavamızı yapacağımız tepsiyi erittiğimiz yağ ile yaplayalım. 2 tane baklava yufkasını tepsiye yerleştirelim. Yufkalarımızı tepsi boyutunda kesip kalan kesimleri ortalarına kullanıyoruz.
- Yufkanın üzerine fırça ile yap serpiştirelim, fazla yağlamıyoruz. Her iki yufkada bir birebir süreci tekrarlayalım. Ben 2 kata ceviz ve çikolata koydum siz nasıl istek ederseniz.
- En son yufkamızı koyduktan sonra fırça ile güzelce yağlayalım, daha rahat kesmek için, sonra keselim ve kalan yapın hepsini üzerine dökelim (yağın köpüklerini kesinlikle alın, kızarınca yakmasın diye).
- Fırına koyup 180 derecede kızarana kadar pişirelim, fırında çıkarınca 10 dakika bekletip hazırladığımız sütlü sosumuzu dökelim.
- Sosunu düzgünce çekince üzerine süzgeç yardımıyla kokan serpelim ve son olarak üzerine çikolata rendeleyelim, ben çikolataya robotta ufaltıyorum daha lezzetli oluyor. Afiyet olsun.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














