Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1.5 su bardağından bir parmak fazla şeker
- 3.5 su bardağı süt
- 2 şekerli vanilin
- 1 paket krema
Arasını yağlamak için;
- 1 paket tereyağı (margarin)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket baklavalık yufka
- 2 3 su bardağı antepfıstığı yada ceviz fındık tercihinize bağlı
Üzeri için;
- Nesquik
- Biraz kakao (ölçü kullanmadım kestirimi 2-3 yemek kaşığı kadar kâfi oluyor)
Tercihe bağlı olarak süslemek için;
- Rendelenmiş çikolata
- Robottan geçirilmiş antep fıstığı
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Herkese merhaba 🤗 Öncelikle serveti için süt şeker bir tencereye alınır şeker eriyip biraz kaynatılır krema ve vanilin eklenerek soğumaya bırakılır.
- O sırada tereyağı küçük bir tencerede eritilir üzerine sıvı yağ eklenir. Baklava yufkaları ortadan bölünerek büyük borcama en altı yağlanarak yerleştirilir.
- Yufkaları iki yağsız bir yağlı olacak biçimde alt katmanına 20 sıra olacak biçimde yayılır. Ortasına hafif dövülmüş fazla ezilmemiş olacak formda dövülen antep fıstığı yayılır.
- Ezilen antep fıstıkları sütlü baklavada hoş manzara sağlamayacağı için biraz canlı bırakmanızı öneririm. Üst katını da yağlayıp yerleştirdikten sonra kesilir.
- 160 derecelik fırında 45 50 dakika heryeri kızarana kadar pişirilir. Denetimli pişirmenizi öneririm yufkaya yada fırına bağlı değişiklik gösterebilir.
- Fırından çıkan baklavayı soğumaya bırakalım biraz iliga yakın olacak halde olan baklavaya soğuyan şerbeti ekleyerek büsbütün soguyana kadar bekleyelim.
- Tamamen soğuyan şerbetini çeken baklavanın üst kısmını nesquik kakao karışımı ile süsleyip servise sunabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun 🤗
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











