Soğuk Baklava
Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı yahut margarin
- İri çekilmiş fındık yahut ceviz
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 3 su bardağı süt
- Yarım paket sıvı krema
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek rendelenmiş çikolata
Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Alt katı 20 kat olacak biçimde her kata yağ sürerek dizelim.
- Fındık yahut ceviz döküp her katı yağlayarak tekrar dizelim.
- En üst katı kolay kesebilmek için çokça yağlayalım.
- Kenar fazlalıkları kesip dilimleyelim.
- Önceden ısıtılmış 180° fırinda kızarana kadar pişirelim.
- Ocağa su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynatmayalım.
- İçine süt ve kremayı da ekleyip güzelce karıştıralım.
- Baklava pişip birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökelim.
- 1 saat dinlendikten sonra pudra şekeri kakao karışımını üzerine eleyelim.
- Rendelenmiş çikolatayı da ek edelim.
- Dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤️❤️❤️.
Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















