Soğuk Baklava

Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı yahut margarin
  • İri çekilmiş fındık yahut ceviz

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım paket sıvı krema

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek rendelenmiş çikolata

Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Alt katı 20 kat olacak biçimde her kata yağ sürerek dizelim.
  2. Fındık yahut ceviz döküp her katı yağlayarak tekrar dizelim.
  3. En üst katı kolay kesebilmek için çokça yağlayalım.
  4. Kenar fazlalıkları kesip dilimleyelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180° fırinda kızarana kadar pişirelim.
  6. Ocağa su ve şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştıralım. Kaynatmayalım.
  7. İçine süt ve kremayı da ekleyip güzelce karıştıralım.
  8. Baklava pişip birinci sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökelim.
  9. 1 saat dinlendikten sonra pudra şekeri kakao karışımını üzerine eleyelim.
  10. Rendelenmiş çikolatayı da ek edelim.
  11. Dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun❤️❤️❤️.

Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Ispanaklı Börek
Beşamel Soslu Fırında Makarna Tarifi
En Pratiğinden Çiğ Köfte
Pratik Ev Yapımı Yemeklik Domates Sosu (Konserve)
Çikolata Bombası
Kıymalı Havuçlu Makarna
Hdabla | © 2025 |